Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Pennut syntyneet 3.10.2013, 4 urosta ja 2 narttua
Puppies have bornt 3.10.2013, 4 males and 2 females


Vanhempien tietoja löydät tältä sivulta - jokaisen pennun tietoihin pääset sivupalkista.
Kuvia myös blogissa.
Information about parents you find here - puppies information you find from left. More pictures in blog
Jos olet kiinnostunut pentueesta ota yhteyttä!
If you are interesting this litter please take contact!
email: anne.vaskio@gmail.com phone: +35840 7212772


Surtsey's Uggi x Tunturiketun Jöklasóley Varda (inbreeding 0.0% (5 generations))Täältä löydät tietoa tulevasta pentueesta:
Here you find little information about this litter:

FI CH TUNTURIKETUN JÖKLASÓLEY VARDASyntynyt/Born 2.4.2010
Terveys/Health: Lonkat/Hips A/A, Polvet/Knees 0/0, Kyynärät/Elbows 0/0, Sydän/Heart Ok, Silmät/Eyes Ok
Muut tulokset/Other results: Luonnetesti/Menthaltest +220lv, Rallytoko/Rally obedience 2xALO hyv. (2xbeginners class accepted) 


C.I.B NORD CH DK CH SE CH NO CH VDH CH NL CH KLB CH NOW-08 DKW-09 EUW-11 DKW-11 WW-12 DKW-12  SURTSEY'S UGGI

Syntynyt / Born 6.12.2005
Terveys/Health: Lonkat/Hips B, Silmät*/Eyes OK
*2013 Tutkimuksessa lisämainintana muu ei synnynnäinen silmäsairaus, retinopatia epäilyttävä. Sairautta ei rodullamme ole esiintynyt ja voi olla esim. tulehduksen aiheuttama muutos, Uggi on tutkimushetkellä lähes 8vuotta. 

Muut tulokset/Other results: Luonnetesti (nuoren koiran MH)/UMH passed

Pentueen sukutaulu lonkkatuloksilla / Litters pedigree with hip results:

 

Surtsey's Uggi B Surtsey's Lubbi Lettir Loki B Landi Mestur B Njall B
Mysla B
Surtsey's Orka B Bassi A
Solfari's Heidi A
Bibi fra Bjarkarlundi B A-Vitus fra Himnabaer B Jaki fra Thytur Stadir B
Solveig vom Hof Krottenbach 
Steinumm fra Thytur Stadir B Farandi B
Dufa fra Thytur Stadir B
Tunturiketun Jöklasóley Varda A Tunturiketun Vaskur B Vikingur as fra Olafsvöllum A2 Tyrfingur
Katla 
Tunturiketun Toa-Freyja A Kersins Tappi *
Tunturiketun Asta-Sollilja A
Hekla frá Timburhusinu B Kjani fra Fuglatorgi A Grimur fra Fuglatorgi
Skjalla fra Gull Lyklinum 
Rella fra Gull Lyklinum A Dilkur's Imir TC
Rakel fra Thytur Stadir AMiksi tämä yhdistelmä?
Kriteerinäni oli yrittää löytää uros joka vahvistaisi Vardan hyviä puolia ja myös mahdollisesti korjaisi sen huonoja puolia. Halusin myös uroksen, joka ei olisi pentueita tehnyt Suomessa ja sen sukulaiset tai niitten jatkojalostaminen olisi vähäistä. 
Halusin uroksen joka olisi kiltti ja miellyttävä - halukas työskentelemään ihmisten kanssa. Liikkeitten keveys ja terve rakenne on terveyden ohella tärkeimpiä valinta kriteereitäni. Tämä yhdistettynä tyypikkääseen ulkomuotoon sai minut valitsemaan Uggin. Toivon ja uskon, että pentueesta tullee mukavia koiria harrastukseen kuin harrastukseen

Why this combination?
My criteria was find male who "pick up" Varda's good size and is better in her "bad areas". I also want that male doesn't have litters in Finland or his near relatives isn't too active stud dogs here.
I want male who is nice and really want work with people. I also want he moves nicely and be healthy. If dog moves well his/her are build good way (I'm masseuse and it is important to me). Of course I also hope typical ISD look and behaviour. I met Uggi couple years ago first time and he was all this and even more. I believe puppies in this litter will be good for many hobbies and great friends every activity.


Tarinaa Uggista:
Olen koiran muutaman kerran tavannut ja sen rento ja rauhallinen asenne ahtaissakin paikoissa muitten koirien seassa on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen. Lisänä halu kuunnella ihmistä ja tehdä halukkaasti asioita muutenkin kuin namin kuvat silmissä. Uggin liikkeitä en oikein pysty kuvailemaan - voimaa ja keveyttä - parhaiten liikkuva islanninlammaskoira mitä olen koskaan nähnyt. Uggi on kohta kahdeksan ja se on täysin terve koira. Sillä ei ole liikaa pentuja maailmanlaajuisestikaan Tanskassa 4/24 ja Saksassa 1/6. 

Something about Uggi:
I met Uggi couple times and really loved him. He is gentle, good behaviour male who like to listen people.
His movements is like dream even age eight, he looks like he "flys" when he moves. I just could look how he runs and enjoy (hours and hours)! He is also open and very typical ISD in many ways!

Tarinaa Vardasta:
Varda on elänyt meillä aina, joten sen käyttäytyminen on tuttuakin tutumpaa. Se on valtavan vahvaluontoinen ja itsenäinen koira, jolla on kykyä ratkoa ongelmia ilman pelkoja. Sen suurin vahvuus on ehkä itseluottamus mikä tekee siitä avoimen ja rennon koiran niin koira kuin ihmis seurassakin. Heikkoutena on liiankin suuri minäkuva - ihmisen antama ohjeistus ei aina tavoita.. Varda on suhteellisen kookas narttu ja eikä ehkä sulavin liikkeissään - vauhtia ja voimaa löytyy kyllä paljon!

Something about Varda:
Varda was born in my home and I really know her. She is one of most strongest ISD's what I know (and I know very many). She doesn't afraid anything, but sometimes that means she think she is strong enough to take care herself.. She is very open and likes evyryone and because she doesn't scare anything she is many ways easy. She is little clumsy big girl, but strong and run very fast! ...and she is maybe sweetest dog ever with puppies <3


Pennut lähtevät uusiin koteihinsa eläinlääkärin tarkastamina, sirutettuina, madotettuina. Sopimus tehdään tehdään kennelliiton kaavakkeella ja olen allekirjoittanut kennelliiton kasvattajasopimuksen ja kasvattajakurssin on nyt suoritettu, joskin kennelnimi tulee pennuille jälkijunassa - sen käsittely vie paljon aikaa eli rekisteripapereihin tulee pelkkä "eris"nimi ilman kennelnimeä. Kasvattaminen ei sinänsä ole uusi asia, pentue on kolmas meillä syntynyt ja elänyt (aiemmat menneet kennelnimelle Tunturiketun). Aiheeseen liittyen olen käynyt jalostusneuvojien kursseja syystä, että olen Islanninkoirayhdistyksen jalostustoimikunnan jäsen.
Pennut elävät laumassa mukana, moneen menoon tottuneena, pantaan, hihnaan, autoiluun, outoihin ääniin, erilaisiin ihmisiin, käsittelyihin ja moniin muihin juttuihin jo tutustuneina. Ne myös ehdollistetaan clickeriin.


Sól alle 6kk auttaa Vardaa pentujen hoidossa 
Sól ( she is under 6months ) helps Varda to taking care of puppies 

 

 

©2019 HoitoTassu & Kennel Gelgja's - suntuubi.com